loadingimg

Wczytuję dane...
  • Szukaj
produktów na kwotę 0.00 PLN
Producenci
Producent
Producenci
Producent
    •  
    •  
HIT SEZONU Gofrownica profesjonalna Dezal 301.7 Gruba Kratka - Tel: 22-5166859 Warszawa Rembertów - Wysyłka GRATIS!
  • DEZAL
  • Producent: DEZAL
  • Gwarancja: 2 lata
  • Realizacja zamówienia: 7 dni

Cena: 349,00 PLN
  • Opis produktu

 Dezal

Gofrownica Profesjonalna firmy Dezal Model 301.7 Nowość !!!
-  GRUBA KRATKA

Podstawowymi elementami opiekacza są płyty grzewcze - dolna i górna, wykonane ze stopu aluminium i pokryte od strony roboczej CORFLONEM.

W płytce dolnej znajduje się fabrycznie ustawiony ogranicznik temperatury utrzymujący odpowiednią temperaturę pracy urządzenia.

Wyrób dopuszczone do kontaktu z żywnością. Posiada atest PZH

Wreszcie możesz cieszyć się goframi jak z cukierni we własnym domu!

 
CECHY PRODUKTU:
  • płyty grzewcze - dolna i górna, wykonane ze stopu aluminium i pokryte od strony roboczej
  • CORFLONEM - powłoką zapobiegającą przyleganiu i ułatwiającą utrzymanie urządzenia w czystości
  • W płytce dolnej znajduje się fabrycznie ustawiony ogranicznik temperatury utrzymujący odpowiednią temperaturę pracy urządzenia
  • wymiary gofra 9x14,5cm
  • temperatura robocza przy zamkniętej pokrywie 170 st. C
  • moc 1300W
  • waga 2,8kg
  • Wyrób dopuszczony do kontaktu z żywnością
  • Posiada atest PZH
  • gwaracja 2 lata

-gofrownica 301.7  "z dużą kratką" tak jak w budce z goframi,posiada wszystkie zalety gofrownicy  301.4

+ łatwiejsze czyszczenie dużej kratki i efekt końcowy jak nad morzem :)

-duża moc -2-3 min i gotowe
-solidna konstrukcja
-łatwość czyszczenia

 

Sześć sprawdzonych sposobów na przyrządzenie ciasta.

Do wypieku gofrów można używać dostępnego w handlu gotowego ciasta lub sporządzić ciasto wg poniższych przepisów.

Przepis na ciasto nr 1.
0,5 kg mąki pszennej, 4 jajka, 0,4 l mleka, 15 dag masła, 30 dag cukru pudru, 20 g proszku do pieczenia, cukier waniliowy, aromat zapachowy.
Wykonanie: jajka utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę. Następnie stopniowo dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko, roztopione masło pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Przepis nr 2.
4 jajka, 180g mąki żytniej, 100g cukru pudru, 1 łyżka stopionego masła, 4 łyżki stołowe wody. Wykonanie: jajka utrzeć z cukrem na pulchną masę, następnie stopniowo dodawać mąkę, roztopione masło i wodę. Upieczone gofry są wyjątkowo zdrowe i pożywne.
Przepis nr 3.
2 jajka , 300g mąki pszennej, 0,5 l mleka, 750 g cukru pudru, szczypta soli, 100g masła, 15 g proszku do pieczenia.
Wykonanie: wszystkie składniki dobrze zmiksować otrzymując konsystencję ciasta naleśnikowego. Gofry bardzo smaczne chrupiące długo zachowują kruchość.
Przepis nr 4.
4 jajka, 250 g mąki pszennej, 200 g cukru pudru, 0,5 l wody, 2 czubate łyżki kakao, 200g masła lub margaryny, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.
Wykonanie: cukier, wodę, kakao wymieszać zagotować i odstawić. Do gorącego płynu włożyć masło lub margarynę a gdy się rozpuści dodać żółtka a następnie mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować a następnie do lekko ciepłego ciasta dodać ubitą pianę z białek i razem wymieszać.
Przepis nr 5.
1 jajko, 250 g mąki, 1 łyżka roztopionego masła, 1 szklanka zsiadłego mleka, szczypta soli.
Wykonanie: wszystkie składniki dobrze zmiksować tak aby miały konsystencje gęstej śmietany. Podawać z cukrem pudrem.
Przepis nr 6 z płatków owsianych.
4 jajka, 180g płatków owsianych, 100g cukru pudru, 100g rozpuszczonej margaryny lub masła, 4 łyżki stołowe wody, mały olejek migdałowy, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
Wykonanie: płatki, żółtka, cukier, wodę proszek do pieczenia dobrze zmiksować przez 5 min. Na koniec dodać pianę i ponownie wymieszać bardzo dokładnie.
Zdjęcia, opis oraz przepisy pochodzą ze strony producenta.